Werkwijze

Onze winkel in Bussum staat vol met oude kasten, groot en klein, stoelen, tafels en andere bijzondere meubels. Meubelstukken die al een leven achter de rug hebben, maar met wat liefde en aandacht een tweede (of derde) leven kunnen krijgen. Wij vinden duurzaamheid en hergebruik belangrijk en op deze manier dragen wij ons steentje daar aan bij. En we merken dat steeds meer mensen dat ook belangrijk vinden. Jij koopt toch ook liever een unieke kast met een verhaal?

“Van elk meubelstuk maken we iets bijzonders, iets grappigs, iets anders, iets onverwachts. Zo maken we bijvoorbeeld van een oude speelgoedauto een mooie lamp, van een boomstam een origineel bijzettafeltje en van een oude boekenkast een bijzondere opbergkast met fluweelzachte deuren.”

STAP 1

Elk meubelstuk dat binnenkomt wordt eerst goed schoongemaakt. Helaas hebben sommige oude houten meubels ongewenste logeetjes, namelijk houtwormen. Daar valt bijna niet aan te ontkomen. We geven de meubels daarom direct na het schoonmaken een anti-houtwormbehandeling. Afhankelijk van wat we daarna met het meubelstuk gaan doen, kunnen sommige gaatjes van de houtwormen wel zichtbaar blijven.

 

STAP 2

Na het schoonmaken kijken we wat er eventueel gerepareerd moet worden; werken alle deuren en lades goed? Moet er iets vervangen, verwijderd of toegevoegd worden?

 

STAP 3

Het leukste gedeelte; kijken wat we met het meubelstuk gaan doen. Gaan we het verven en zo ja, welke kleur? And last but not least, wat wordt de Verhip?
Bijvoorbeeld een grappig knopje, een mooi behang in een kast of lade, stofferen met een bijzondere stof, een spelletje of tekening in of op een meubel. Kortom, een uniek accent toevoegen waarvan je denkt: he verhip, dat is grappig/verrassend! Soms weten we het al gelijk en soms gaat hier ook een tijdje overheen voordat we weten wat nu echt goed bij het meubel past en wat er voor zorgt dat het echt een uniek meubel en dus een echt Ms. Verhip meubel wordt.

 

Goed om te weten

Bij ons zijn bijna alle meubels 2e of 3e hands en dat is ook vaak aan het meubel te zien. Natuurlijk repareren we grote gaten en oneffenheden, maar kleine deukjes en/of scheurtjes blijven vaak gewoon zichtbaar. Dat is de charme van tweedehands meubels. Leuke vondsten van bv. oude etiketten laten we dan ook gewoon zitten. We werken alleen met goede kwaliteit meubels van massief hout en zorgen dat het meubel gebruiksklaar is; dat deuren/lades goed sluiten en het meubel stevig staat. Ook kan hout nog werken, deuren kunnen na verloop van tijd toch weer iets gaan klemmen of er ontstaat nog ergens een extra scheurtje in de verf.